Amiért a harang szól - Nándorfehérvár 1456
KEZDŐOLDAL MENETREND CIKKEK KAPCSOLAT

Amiért a harang szól - Nándorfehérvár 1456
Dr. Schulek Ágoston kerékpáros Zarándoklat

Cikkek

Amiért a harang szól 2018 – Hősök tere

A hagyományoknak megfelelően július 22-én vasárnap ismételten sor kerül az „Amiért a harang szól – Nándorfehérvár 1456” elnevezésű hagyományőrző program- és kerékpártúrára, mely a déli harangszót követően Budapestről a Hősök teréről indul és több Dunamenti település érintésével 94 km megtétele után az esti órákban ér vissza Zuglóba a Hősök terére.

A sportesemény a túrakerékpározás népszerűsítése mellett – nem mellékesen – a Dunakanyar szépségeire is ráirányítja a figyelmet. A sportos zarándoklat a Hősök teréről indul és Budakalász, Szentendre, Leányfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Visegrád, Pilisszentlászló, illetve Budakalász érintésével tér vissza a Hősök terére. Az útvonalon a települések önkormányzatainak képviselői fogadják a kerékpárosokat. Mivel Schulek Ágoston háromszoros magyar bajnok rúdugró eszmei és tevőleges támogatója volt 2009-től – a kezdetektől a szervező bizottságnak –, így tiszteletére a túra 2013-óta a dr. Schulek Ágoston kerékpáros zarándoklat nevet viseli.

Mialatt a kerékpárosok róják a kilométereket, a Hősök terén gazdag program fogadja az érdeklődőket. Neves előadó- és énekművészek, együttesek szórakoztatják a nagyérdeműt.

A több éve ismétlődő hazafias zarándoklatot Janek György zuglói atlétaedző és Foltán László olimpiai bajnok kenus kezdeményezte, mely egyszerre szól hazaszeretetről, kultúráról, sportról és egészségről. Mint ismert az Országgyűlés 2011. július 4-én az 555. évforduló tiszteletére nyilvánította a nándorfehérvári diadal emléknapjává július 22-ét.

Pattanj a kerékpárodra és gyere! Várunk!

KAPCSOLAT

Kérdése vagy hozzászólása van?

Janek György - BVSC
Telefon: +3630/3827226
Email: info@amiertaharangszol.hu